Montag, 25. Januar 2016

Nada đurevska

Nakon uručenja nagrade je izjavila da se povlači sa scene, nakon godina rada. Legendarna glumica je rođena 8. Maturirala je u Srednjoj medicinskoj školi, nakon koje je upisala i završila glumu. Play all Mix - Amra Dacca feat. Ivana Banfić - Godinama (Official Video) - Duration: 3:58.


This is a motivational video for our class and all of those who love the theater.

Završila je Osnovnu školu Hasan Kikić, gdje je bila izuzetan učenik, a potom je maturirala u Srednjoj medicinskoj školi, nakon koje je upisala i završila glumu. Skoplje, Makedonija, a umrla je 13. Patria da već godina mjesec ramazan doživljava kao veliku svečanost.


Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Ne znamo šta se tačno dogodilo. Pokušali smo razgovarati sa njenim. Nakon nekog vremena su dobile stan pa su imale i bolje uvjete za život. Nada Đurevska je rođena 8.

Bila je prvakinja Drame. Nedavno sam srela jednog čovjeka, iz moje publike, a oni su najiskreniji, jer ne vjerujem ljudima iz pozorišta mnogo. Zna da sam dobila unuka i nagradu. Rekao mi je: „Gospođo Nado, sada ste sve dobili”.


Voli, objašnjava, za vrijeme ramazana biti kod. Jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih glumica preminula je u 65. Njena karijera ostavila je neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkom glumištu budući da nijedan kultni film nije mogao proći bez nje. Podsjetimo se na neke od njenih uloga.


Ova legendarna umjetnica ostaće upamćena po brojnim značajnim ulogama i doprinosu bh. Prije tri godine se, nakon. Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen.


Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Bože Vreće, kada je pročitala odlomke iz Božine knjige.


Das könnte Sie auch interessieren.

U otvorenom intervjuu za „SB“ Đurevska govori o filmu i bh. Glumačka diva i dobitnica Šestoaprilske nagrade NADA ĐUREVSKA. Tada je upisala srednju školu nakon koje je ubrzo našla posao. Glumačku karijeru započela je početkom sedamdesetih, a nijedan kultni bosanskohercegovački film nije prošao bez nje.


Multinacionalno jugoslavensko kino ima dobru dekadu, osvojivši nagrade i kritike na mnogim festivalima u protekle tri godine. Zanimljivo, neki od najboljih novih filmova dolaze iz manjih republika, poput Makedonije i Crne Gore. Glamočak: Nije malo ako publika bar nakratko zaboravi na stvarnost. Dobitnica je velikog broja nagrada. Riesenauswahl an Markenqualität.


Ringier Axel Springer d. Srbije u čijem portfoliu se nalaze brojna visokotiražna štampana. U svojim ulogama nikad nije prestala biti damom, niti kada ljubi i voli, niti dok kleči na zemlji i moli. Cineuropa - the best of european cinema.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts